sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

USA - CALIFORNIA - LOS ANGELES

Heiissan ja hyvää sunnuntai-iltaa kaikille! Mulle tuli tossa vähän aikaa sitte kommentti että joku on odotellut multa postausta kesän kielimatkalta! Siitä on siis reilu puol vuotta aikaa mutta koska mulla on koko sen ajan ollu tää postaus luonnoksissa odottamassa niin aattelin että mikä ettei, jos kerran tällästä on ootettu niin parempi myöhään kun ei milloinkaan?

Tuntuu niin hassulta julkasta tää vasta nyt, mutta pääseepä oma mielikin virkistymään tässä kun kattoo näitä kuvia! Mä otin tuolta kielimatkalta myös videota ja se on editoituna mulla joten jos yhtään kiinnostaa nähdä lisää niin kommenttia tulemaan! Toivottavasti pidätte ja anteeksi "pieni" viivästys tän postauksen kanssa :D

IMG_3958
IMG_3964
Lento lähti siis Helsingistä (Lontoon kautta) Los Angelesiin 10.7 aamulla. En tuntenu ketään siitä meijän ryhmästä ja tuntu et kaikki oli siellä jonku kaverin kanssa paitsi mä :D Hermoilin jo kauan ennen lähtöä etten saa yhtään kavereita ja että oon koko matkan ihan yksin.
Kun saavuttiin kolulle jolla hostfamilyt oli meitä vastassa nii multa pääs iha itku kun kaikkien hostit oli taiteillu ihania tervetuliais "kylttejä" meille ja omani näytti siis tolta! Ihana ♥

IMG_2736
IMG_2748
Käytiin tuolla siis joka päivä 3 tuntia kolua, joka oli siis kyllä tosi rentoa ettei mitään "kunnon" opiskelua ja kokeita! Koulupäivien jälkeen oli aina joku aktiviteetti ja ne oli kyllä ehdottomasti aina päivän kohokohta!
Mun mielestä kaikki suomalaiset tuli tosi hyvin toimeen keskenään, vaikka en kyllä ikäväkyllä päässy ihan kaikkiin kunnolla tutustumaa. Munki pelot pääs kaikkoomaan jo heti Helsingin lentokentällä ku Ihana Magda (yläpuolella kuvassa) tuli juttelemaan mulle x)

Meijän kurssilla oli siis oppilaita Ranskasta, Espanjasta, Venäjältä ja Suomesta! Olis ollu mahtavaa tutustua muiden maalaisiinki mutta kaikki oleskeli aikalailla "oman maansa" kesken... :(

IMG_2769
IMG_2775
IMG_2778
IMG_2783
IMG_2784
IMG_2780
IMG_2806
IMG_2814
IMG_2804
1
IMG_2827
Tässä kuvia mun yhestä lemppari aktiviteetista! Eli käytiin kattomassa baseball- peli koulun jälkeen! Tuolla oli kyllä fiilis niin huipussa ja myöhemmin ajateltuna Dodgersien peli oli yks mun lemppari jutuista koko kielimatkalla! Peli eteni ehkä enemmänki vaan siinä sivussa ku me oteltiin kuvia ja juteltiin keskenämme x)
Ja mun muistaakseni Dodgerist voitti kaiken lisäksi!
Aah tulee ihan ikävä tota iltaa ♥

IMG_2996
cats
IMG_3016
IMG_3017
IMG_3026
IMG_3036
IMG_3038
IMG_3040
IMG_3046
IMG_3051
Sitten mulle ainakin henkilökohtasesti juttu jonka bongasin heti meijän aikataulusta. Eli LA city tour!! Päästiin tekemään ensimmäisiä ostoksia Hollywoodiin ja kävelemään kuuluisalle Walk Of Famelle! Harmi vaan että aikaa oli vähän enkä ehtiny bongata tuolta oikeen mitään nimiä :( Samoin kävi Hollywood signin kanssa josta sain napattua kuvan vaan tosi kaukaa. Meijän oli tarkotus päästä käymään vielä Beverly Hillssissä mutta se meni sivusuun koska oltiin myöhässä aikataulusta. Tolta päivältä muistan erityisesti 3 kerroksisen Abercrombie & Fitchin (looove) vaikka en ookkaan mikään super suuri fani A&F vaatteille x)

IMG_3112
IMG_3113
IMG_3119
IMG_3122
IMG_3128
IMG_3149
IMG_3164
IMG_3171
IMG_3208
ktgy
IMG_3245
IMG_3256
IMG_3257
IMG_3259
IMG_3262
Disneyland ja iiiiso sydän.  Tämäkin aktiviteetti oli kyllä ihan mahtava ja se ei varmaan kauheesti selityksiä kaipaa! Iltaamyöden paikka vaan parani valoineen ja muusiikkeineen ja seura oli jälleen ihan mahtava!! Vikassa kuvassa näkyykin varmaan kaikkien Disneyssä käyneiden hehkuttama laite :D Eli toi Hollywood Tower, joka oli kyllä ihan mahtava kieltämättä. Se ei oo kyllä saanut turhia kehuja ja hehkutuksia! Oltiin tuolla koko pitkä päivä jonka jälkeen oli kyllä jalat väsymyksestä väsyneenä! Tuolla oli muuten mun odotuksia pienemmät jonot kaikkiin laitteisiin mikä oli tosi postiivinen juttu!

IMG_3293
jhgfd
IMG_3300
IMG_3318
IMG_3325
IMG_3375
IMG_3388
Seuraavana Universal Studois joka oli koko päivän kestävä juttu! Tuolla saatiin jälleen vapaat kädet mennä minne halutaan ja meillä oli monta tuntia aikaa kierreillä laitteissa, kunnes illalla oli sitte EF disco, jossa oli kielimatkalaisia muualtakin ku meijän kurssilta!

Universalissa kävin mm. tollasella kierroksella kuvausten lavasteissa ja pääsin ajelemaan esim Visteria Lanen kaduille! Harmi taas etten saanu parempia kuvia koska se kärry liikku kauheen nopeesti verrattuna mun nopeuteen ottaa kuvia :D
Tuolla jonot oliki sitte vähän pidemmät ja parhaillaan jonotettiin Eetun kanssa n. kaks tuntia yhteen laitteeseen... Päivä oli superkuuma joten vettä kulu kyllä ihan kiitettävästi ja sitä ilman ei olis kyllä pärjänny!

IMG_3443
IMG_3444
Käytiin monilla eri rannoilla mm. Malibussa surffaamassa, Santa Barbarassa ja Santa Monica & Venice beatchilla mutta parhaiten mulle jäin mieleen tää ihana Castaic lake ♥ Aurinko paisto kuumasti ja vesi oli just täydellisen viileetä! Otettiin tuolla aurinkoa ja käytiin välillä viilentymässä järvessä, täydellistä!
Tosta paikasta jäi mieleen myös aika ikävä kokemus, nimittäin meillä pääs loppumaan tuolla ollessa vesipullot ja muhun iski heat stroke, eli jonkun sortin lämpöhalvaus... Ei niin mukava kokemus mutta nyt oon ainaki kokemuksesta viisastunut ja muistan aina juoda mahdollisimman paljon auringossa ettei tällänen pääse toistumaan. Onneks meijän kurssin ihanat liiderit ja omat hostit ja Eetu (♥) autto mua ja pääsin nopeesti lepäämään omaan sänkyyn!

IMG_3484

IMG_3504
IMG_3512
IMG_3572
IMG_3524
IMG_3602
IMG_3612
IMG_3727
San Francisco weekend! Lähettiin perjantaina monen tunnin matkalle kohti SanFranciscoa ja sieltä palattiinkin sitte vasta myöhään sunnuntai-iltana! SF oli siitä harmillinen että enää ei pärjännykkään shortseilla ja topilla! Ite kuljin farkuilla ja hupparilla mutta ei kyllä takkikaan olis ollu pahitteeks, sen verran kylmä tuolla oli!
Kuvista näkyy vähän SF:n maisemia ja muutamia tunnettuja kohteita! Tuolla ollessa meillä oli jälleen shoppailuaikaa (!♥)  ja lauantaina luvassa oli toinen EF disco, joka ei kyllä yltänyt mun mielestä ihan ekan tasolle :D Kivaa oli kuitenkin ja oli hauskaa päästä näkemään vähän muutakin kun palmuja ja aurinkoa täydeltä taivaalta!

IMG_3843
IMG_3868
lokijuhy
Viimiset koulupäivät kulu tosi nopeesti ja aika haikeissakin merkeissä.. Tehtiin esim tollasia esitelmiä valinnaisesta aiheesta ja mikäs muukaan meijän aiheena olis ollut kun shoppailu x)
Ohjelmassa oli myös olymppialaiset ja meijän luokka voitti ne! Palkintona oli jenkkipizzaa, namnammm :D

Kaiken päätteeksi oli Farewell- party jonne oli kutsuttu kaikkien oppilaiden host familyt ja jokanen maa oli suunnitellut oman ohjelmanumeron sinne. Sieltä mulla ei oo ikävä kyllä mitään kunnon kuvia, mutta ikimuistonen ilta oli sekin. Paljon itkua ja kuvien ottamista ihanien uusien tuttavuuksien kanssa, jäähyväiset on aina kamalia :(
Me suomalaiset oltiin järjestetty tietovisa Suomesta ja opetettiin tietenkin kaikille iki-ihana letkajenkka johon yllättävän moni lähti mukaan :D


IMG_3092
IMG_3099
IMG_3954
IMG_3740

IMG_3942
Matkaan mahtu kaikkea ikimuistosta ja tollanen kokemus tulee varmasti pysymään kaikkien sydämmissä aina!! Multa jäi nyt kymmeniä asioita mitä olisin halunnu teille vielä jakaa, mutta tossa siis suunnilleen pääasiat matkasta.  Neljään viikkoon mahtu niin paljon upeita ja ihania asioita, että oli pakko tiivistää tää nyt tälläseksi vaikka olisin voinu kirjottaa tähän aina vaan enemmän juttuja!

Ja koska en kertonu tässä nyt oikeestaan mitään pintaraapaisua syvällisempää niin laittakaa ihmeessä kommenttia ihan mistä vaan asiastajos jäi joku epäselväksi tai haluisitte tietää lisää :) Ja muistakaahan myös ilmotella jos ootte edelleen kiinnostuneita siitä videosta!

23 kommenttia:

  1. En voi ees kuvitella kuinka mieletön reissu toi oli. Superkiva postaus, ihana että jaksoit tehä tälläsen :) Minkä hintanen tuo kielimatka oli suurinpiirtein ? Ootko pitäny kielimatkakavereihin yhteyttä enää ? :)

    http://nelliuu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyl aivan mahtavaa!! kiitos paljon sulle :) ja makso n. 4000e + erikois aktiviteetit makso erikseen sit vielä!
      Ja oon pitänyt! itseasiassa tapasin mun tän hetkisen poikaystävän tuolla x)

      Poista
  2. ohmy kelpais kyllä tollanen reissu! mitä makso koko paketti ja kuinka kauan siis olit tuolla? eikö tullu koti-ikävää haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suosittelen 100% jos tollaseen on mahollisuus! peruspakettina n. 4000e ja siihen vielä päälle erikseen maksavat erikois- ja vapaaehtoisaktiviteetit! 4 viikkoa kesti ja koti-ikävä ei kyllä päässy kauheesti yllättämään, ihme kyllä! x)

      Poista
  3. millä kameralla kuvaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. canon eos 600d ja suosittelen lämpimästi just sitä kameraa! :-)

      Poista
  4. Joojojooo videoo ! Ihana postaus muutenki :)

    VastaaPoista
  5. Laita se video! Ois ihanaa nähä sellanen!

    VastaaPoista
  6. Miten toi sun ja eetun tarina niinku tarkemmin alkoi?:) tai et kiinnostuitteko toisistanne jo heti ton matkan alussa tms ja kumpi teki aloitteen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä voisin tehä siitä ihan erillisen postauksen ku sitä on kyselty x) mutta siis aikalailla heti alussa ja eetu oli ehkä vähön enemmän siinä alotteen tekijänä :-)

      Poista
  7. Tää oli tosi kiva postaus!! Ja se video olis kans kiva! En tiiä oonko ihan väärässä, mut tutustuiksää eetuun tolla matkalla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :-) ja ei, et oo yhtään väärässä! tuollahan me tosiaan tutustuttiin x)

      Poista
  8. Aivan ihana postaus ja hirvee kasa ihanii kuvii!! Mäki haluun tonne!! :D

    VastaaPoista
  9. Tutustuiks eetuun tuolla reissulla?ootte aivan tajuttoman söpöjä yhessä oikeesti en kestä:-)voisiks tehä jonkun postauksen teistä tai just niinku miten teiän juttu alko yms?kaikkee hyvää teille ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tutustuin! voi kiiitos ihana <3 ja tottakai voin tehdä :-) KIIITOS!

      Poista
  10. Millä oot ottanu nää kuvat? Tosi kiva postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun järkkärillä, canon eos 600d! kiitos :-)

      Poista
  11. Olis tosi kiva jos tekisit postauksen missä selittäisit tarkemmin miten teidä suhde oikee alko?:--)

    VastaaPoista